Brand i industrilokal i Bäckefors

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det brann under onsdags kvällen i en industrilokal i Bäckefors i Dalsland.

Enligt SOS Alarm gick det automatiska brandlarmet i lokalen strax efter klockan 21 på onsdagskvällen.

– Det är i ventilationssystemet i en av Peterson Packagings lokaler det brinner. Branden har inte spridit sig och vi har gott hopp om att den inte ska göra det även om den ännu inte är under kontroll, säger räddningschefen Christian Rådén.

Personal på plats använde egen släckningsutrustning i försök att begränsa branden innan räddningstjänsten anlände till platsen.

– Det blev skador på ventilationssystemet så personalen själva kommer vara kvar i byggnaden och vakta så att det inte börjar brinna igen. Sedan kommer de börja med återställningsarbetet tidigt imorgon bitti för att kunna återstarta processen igen, säger Christian Rådén.

Enligt räddningstjänsten har ingen person kommit till skada i samband med branden.

Räddningstjänsten lämnade platsen vid halv tolv-tiden.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.