Vinet som välkomnar dig till Österrike

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Inled året med att prova ett nytt vin eller ny druva. Den blå druvan zweigelt från Österrike kan nog vara en sådan. Det är faktiskt en korsning mellan två andra druvor. Doktor Zweigelt och de blå druvorna blaufränkisch och st. laurent ligger bakom korsningen.

Detta vin, från skickliga producenten Loimer, är ett perfekt välkomnande till Österrikes röda vinvärld. I glaset möts vi av söta kryddor, friska bär som slånbär och kråkbär, några plommon och torkade örter som lagerblad och anis. Servera helst källarsvalt till ljust kött, pippi, matiga korvar, gulasch och schnitzel. Loimer är både ekologiskt och biodynamiskt certifierad. Ni hittar flarran i omkring 60 butiker.

Loimer Zweigelt 2017

Vinet: Loimer Zweigelt 2017

Nr: 3036, fast sortiment

Druvor: 100 % zweigelt

Pris: 119 kr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.