Thermells tröja upp i Nobelhallens tak

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Klubbsymbolen Tobias Thermells tröja blir den andra att hissas upp i Nobelhallens tak.
Foto: ARKIV
Bengt-Åke Gustafssons tröja får sällskap i Nobelhallens tak. Fredag 8 februari kommer även Tobias Thermells tröja att hissas.

Det sker i samband med den hockeyallsvenska hemmamatchen mot Oskarshamn.

Därefter är både Gustafssons nummer 16 och Thermells 11:a "pensionerade“.

– Jag känner framför allt en väldig stolthet. Det är otroligt stort att bli uppmärksammad på det här sättet. Det är verkligen få förunnat och det ska bli en häftig match att få vara med om, säger Thermell till BIK:s hemsida.

Oerhört viktig pjäs

Där tillägger klubbchefen Torsten Yngveson:

– Tobias har förutom alla sina sportsliga insatser för BIK Karlskoga varit en oerhört viktig pjäs i byggandet av den så kallade BIK-andan. Han satte alltid laget och klubben i första rummet och såg till att personer runt omkring trivdes och på så vis kunde prestera på sitt max. Alla som jobbat nära Tobias genom åren vet vad han betytt för BIK och nu får klubben en chans att ge tillbaka.

583 A-lagsmatcher

41-årige Hammarökillen Tobias Thermell har förflutet som såväl spelare som tränare och assisterande tränare i BIK dit han kom från Färjestad som förstaårssenior. Han är en av spelarna i klubbens historia som spelat flest A-lagsmatcher.

Det är bara Fredrik Höggren, Christian “Cribbe” Carlsson och Kristofer Näslund som spelat fler A-lagsmatcher. Thermell följer som fyra i den statistiken med 583 matcher.

Centern spelade 14 säsonger i BIK:s lag. Förutom en säsong i Lillehammer i Norge var han alltid Karlskogaklubben trogen sedan han kom till BIK. De två senaste säsongerna under spelarkarriären var han lagkapten.

SHL-kval

När han slutade spela våren 2012 blev han assisterande tränare till Lenny Eriksson. Efter tre år tog han över ansvaret. BIK kvalade till SHL under ledning av Thermell, och hans radarpartner Kristofer Näslund, men förra vintern fick duon lämna tränaruppdraget då laget gick kräftgång i serien med en otillräcklig spelartrupp.

Som spelare hade han varit med och kvalat upp till högsta ligan vid tre tillfällen.

Nu är Thermell assisterande tränare för Växjös SHL-lag där en annan före detta BIK:are, Sam Hallam, har huvudansvaret.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.