Hoppa till huvudinnehållet

Finns redan intressenter

Publicerad:

Ekesbergets stugby i Ekshärad är till salu för 2 250 000 kronor.

– Den ligger väldigt bra till. Vintertid har du slalombacken och skidanläggningen nästgårds och nära till samhället och affärer. Det kan bli en bra verksamhet för någon som är aktiv, säger mäklaren Bengt Pettersson, Mäklarhuset.

Ekesbergets stugby består av 17 uthyrningsstugor plus en stuga som är reception. Det ingår även en tvättstugebyggnad och förrådsbyggnad, samt lekplats och grillplats.

Ekesbergets stugby i Ekshärad
Ekesbergets stugby i Ekshärad Foto: Mäklarhuset

Det är Samhällsföreningen Ekshärad turism och fritid ekonomisk förening som äger stugbyn som byggdes 1972.

– Ägarna tycker att de är för gamla och vill göra sig av med stugbyn. De har mer eller mindre drivit stugbyn ideellt, säger Bengt Pettersson.

Egentligen ingår även Ekesbergets slalombacke och skidstadion i fastigheten.

– Men det är enbart stugbyn som ska säljas. Det blir en lantmäteriförrättning så att stugbyn delas upp från slalombacken och skidstadion, säger han.

Bomässa

Stugbyn har nyss kommit ut till försäljning och redan har holländska intressenter hört av sig.

– Nu åker vi ner till Holland i början av februari för att vara med på Europas största bomässa igen, så vi kommer även att ha med stugbyn dit ner, säger han.

Bengt Pettersson har flera kommersiella objekt till salu som Frykens Pärla i Sunne, Wermlandia i Ekshärad och Värmlandsporten i Torsby.

Hur går det med dina andra objekt?

– Det är lite trögt för det krävs kapital och bankerna är inte så där väldigt intresserade och på alerten när det gäller kommersiella fastigheter. Så det gäller för dem som är intresserade att de har ett eget stort kapital. Så tyvärr, jag förstår inte hur vi ska kunna överleva på landsbygden om vi inte får bankerna på våran sida, säger Bengt Pettersson.

Flera gånger har banker sagt nej till intressenter.

– Nu senast var det en intressent som hade 75 procent i eget kapital som fick nej. Så egentligen borde det finnas någon statlig institution som värnar om landsbygden lite mer än det görs idag. Där de är beredda att ta lite större risk så att landsbygden lever, säger han.

Artikeltaggar

EkshäradHagfors kommunNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.