Anmälan om systemfel

Insändare
PUBLICERAD:
Det här är en felanmälan, eller kanske snarare en systemfelanmälan? Jag såg häromveckan flera reklamtavlor där det gjordes reklam för direktflyg mellan Karlstad och långväga destinationer som Kapstaden.
“För mig är det en självklarhet att kommunen inte ska uppmuntra till ökat flygresande.”, skriver Henrik Petrén.
Foto: Håkan Strandman

Jag ser också på kommunens sidor dels att Karlstad kommun ska "arbeta för att inom några årtionden bli en fossilfri kommun [vilket] betyder att ingen uppvärmning, elanvändning eller transporter sker med fossila bränslen som till exempel olja eller kol" dels att kommunen äger Karlstad flygplats.

Det här går inte ihop. Det allra enklaste sätt de flesta privatpersoner har att minska sina koldioxidutsläpp är att avstå från flygresor. För mig är det en självklarhet att kommunen inte ska uppmuntra till ökat flygresande.

För övrigt är inte Karlstads kommuns mål tillräckliga för att uppfylla Parisavtalet. En forskningsgrundad uppskattning är att koldioxidutsläppen behöver minska med 10 till 15 procent per år från och med nu. Det är något helt annat än "några årtionden". För underlag, se http://www.climatechangeleadership.se/koldioxidbudgetar-2018/

Henrik Petrén

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.