Var ska de bygga mer?

Insändare
PUBLICERAD:
Läste i NWT i dag (onsdag 9/1, reds anm) att Karlstadshus får tillstånd att bygga ett omtalat hus i Haga. På vilken ort måste han bygga mer?
Karlstadhus får bygga ett nytt åttavåningshus intill Hagaleden i Karlstad.
Foto: Mondo arkitekter

Vad jag tidigare läst har det ju sagts från kommunens sida, att om man ska bygga centralt i Karlstad ska man först bygga i en kranskommun. Detta för att råda bot på den lägenhetsbrist som råder i ytterområdena. Så min fråga, som tarvar ett svar, är: Vart ska Karlstadshus bygga utanför centrum??

Lilla jag

Svar direkt: Så kallade dubbel markanvisning, där en byggherre först måste bygga i någon av kommunens kransorter, har tillämpats vid två tillfällen under de senaste två åren. I det här aktuella projektet så finns inget sådant krav.

Per-Anders Bergman

Teknik och fastighetsdirektör, Karlstads kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.