Kommunen riskerar vite på 1,2 miljoner

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Brister i verksamheten på Tingvallagymnasiet gör att Skolinspektionen hotar med vite på 1,2 miljoner kronor. Arkivbild.
Foto: Anders Hanson
Tingvallagymnasiet har brister i verksamheten. Det anser Skolinspektionen, som hotar med vite på 1,2 miljoner kronor om åtgärder inte vidtas.

Åtgärder måste enligt Skolinspektionen vidtas och redovisas senast den 29 april.

Bristerna ska ha upptäckts under en tillsyn på Tingvallagymnasiet i april 2018 och gäller följande områden: Undervisning och lärande, extra anpassning och särskilt stöd, samt trygghet, studiero och åtgärder mot kränkande behandling.

I oktober förra året redovisade Tingvallagymnasiet åtgärder som vidtagits, men efter ett uppföljningsbesök den 10 januari meddelade Skolinspektionen att det fortfarande kunde se brister i samtliga områden.

– Vi tar kritiken på största allvar och det har vi gjort redan från första början. Vi har vidtagit flera åtgärder, men de har ännu inte fått tillräcklig effekt och nu intensifieras arbetet under våren, säger Birgitta Larsson, skoldirektör för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Karlstads kommun i ett pressmeddelande.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.