Hoppa till huvudinnehållet

Nyinköpta BMW:n behövde lagas - nu anmäls bilhandlaren

Publicerad:

En man från Kristinehamn köpte en BMW hos en bilhandlare i Karlstad. Kort efter upptäckte han att bilen behövde en omfattande reparation. Nu anmäler han företaget till Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

Ungefär en månad efter köpet upptäckte mannen att kamkedjan på bilen, som var begagnad, behövde bytas. Han vände sig då till bilhandlaren och sitt försäkringsbolag för att påtala felet.

Det har däremot inte gått att reda ut problemet. Bilhandlaren menar att felet inte kan ha funnits vid försäljningen, medan försäkringsbolaget menar tvärtom och vem som ska ta ansvar är oklart.

Bilen kostade över 200 000 kronor och eftersom mannen investerat ytterligare pengar efter köpet för att rusta upp bilen vill han att den ska repareras.

För att reda ut vem som bär ansvaret för reparationskostnaden har mannen nu vänt sig till ARN.

En månad efter köpet märkte mannen att bilen behövde repareras. Bilden har ingen koppling till händelsen.
En månad efter köpet märkte mannen att bilen behövde repareras. Bilden har ingen koppling till händelsen. Foto: Leif R Jansson/TT

Artikeltaggar

Allmänna reklamationsnämndenBMWKristinehamnNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.