Hoppa till huvudinnehållet

Lars Lerin har köpt hus i Fjällbacka

Publicerad:

Lars Lerin har köpt ett hus på Fläskön i Fjällbacka. Det uppger aftonbladet.se och bohuslaningen.se.

Lars Lerin har sedan tidigare sålt ett hus på Gullholmen på Orust, men uppenbarligen har han saknat Västkusten. Priset för det nya huset på Fläskön uppges vara drygt 16 miljoner kronor.

Huset ska enligt bohuslaningen.se vara 107 kvadratmeter stort och ligga på en 812 kvadratmeter stor tomt.

I köpet ingår även en sjöbod och två gäststugor samt en privat brygga.

I och med köpet äger också Lars Lerin en åttondel av Fläskön. Det ger honom ett särskilt inflytande när det kommer till förändringar där ägaren kan vara med och påverka beslut kring den strandskyddade ön.

– Sådana här fastigheter, så långt ut i skärgården, finns sällan till salu ute på marknaden, vilket gör den väldigt unik. Speciellt i samband med att fastigheten är anno 1870 och så välbevarad och att nobelpristagaren Theodor Svedberg tidigare ägt fastigheten, har mäklaren Malin Ryling på Skeppsholmen Sotheby’s International Realty tidigare sagt till Strömstad tidning.

Artikeltaggar

FjällbackaLars LerinNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.