En av landets stora scenografer

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
År 2000 uppfördes Wagners “Tristan och Isolde” på Wermlandsoperan. Lars-Åke Thessman samarbetade med regissören Wilhelm Carlsson. På Leif Gabrielssons bild syns - från vänster - AnnLouice Lögdlund, Peter Nygren och Gunilla Stephen Kallin.
Vid fem tillfällen har scenografen Lars-Åke Thessman arbetat på Wermlandsoperan i Karlstad. Första gången år 1995, senaste för knappt tre år sedan. Tre Wagneroperor, en av Sjostakovitj, och en, “Die Tote Stadt”, av Korngold. En scenografisk kvintett av en av samtidens stora svenska scenografer.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.