Hoppa till huvudinnehållet

“En del frågar om inte Pingu finns i vuxenstorlek“

Publicerad:

Ännu ett år har gått. I Mariebergsskogen är det fullt med besökare strax innan nyår, och mycket har hänt under det senaste året.

Mariebergsskogens vd, Anna Lööf Falkman är tillfreds med hur 2018 varit.

– Det har varit väldigt bra och mycket nytt under det här året, säger hon, och tar upp Lillskogens nya regi som exempel.

– Lillskogen i egen regi är helt nytt. Vi invigde den första december i fjol, ett helt nytt verksamhetsår med nya djur och ny personalgrupp och alla renoveringar vi har gjort. Det är vi jättenöjda med och det har varit väldigt uppskattat.

Och alla djuren mår bra?

– Ja, de verkar må bra! De är väldigt ompysslade. Jag är otroligt stolt över den personalstab vi har, det känns väldigt bra, säger Anna Lööf Falkman.

Besöksantalet till Mariebergsskogen har hållit sig på samma nivå under en längre tid.

Enkät: Hur ofta besöker du Mariebergsskogen?

– Vi ligger väldigt jämnt besöksmässigt och har gjort i många många år. Med tanke på att väderleken varierar så pass så brukar en fin höst kompensera något för en svag vår. Men var vi landar vid nyåret det vet jag inte. I augusti så låg vi runt 15 000 efter, men vi har över en halv miljon besökare per år.

Tindra Blomqvist Olsson och Amanda Nori testade klätterställningen i Mariebersskogen.
Tindra Blomqvist Olsson och Amanda Nori testade klätterställningen i Mariebersskogen. Foto: Lisa Olaison

Mariebergsskogen passar ofta på att ordna lite extra aktiviteter under skollovet och jullovet är inget undantag. Just nu finns bland annat en skridskobana, och i anslutning till den kan besökarna hyra skridskor om de inte har några egna. Pingu är även på plats för att hjälpa de som behöver lite stöd för att inte trilla.

– En del frågar om inte Pingu finns i vuxenstorlek, säger Anna Lööf Falkman.

Ett besök i Mariebergsskogen. Nelly, 9 år, och Charlie, snart 4 år, testade skridskobanan.
Ett besök i Mariebergsskogen. Nelly, 9 år, och Charlie, snart 4 år, testade skridskobanan. Foto: Lisa Olaison

En som under lördagen använde Pingu var Charlie som fyller fyra år i januari.

Han besökte skridskobanan tillsammans med storasyster Nelly, 9 år, och pappa Fredrik Jonsson.

Charlie har bara åkt skridskor några gånger tidigare.

– Det är mysigt att åka skridskor, sen så är det bra med pingvinerna, säger Fredrik Jonsson, som efter skridskoåkningen tänkte ta med barnen till Naturum för att fika.

Dagen bjöd på gynnsamt väder för skridskobanan med några minusgrader och många besökare fanns på plats. Tidigare i veckan har temperaturen legat runt nollgradigt.

Hur håller isen?

– Infrysningen gick bra så i bästa fall ska skridskobanan hålla februarilovet ut och det brukar den göra, med någon dag hit eller dit, säger Anna Lööf Falkman.

Vad kommer Anna Lööf Falkman minnas bäst från Mariebergsskogen 2018?

– Nästan alltid så grips man väldigt mycket av mötet med de allra minsta barnen i trollskogen när de möter trollen på trollvandringen, och barnens fantastiska kommentarer. Sen är det oerhört rörande att se Lillskogen med alla djur och djurungar, hur mycket det berör människor och den värmen och glädje som det sprider. Det är jag otroligt stolt och glad över och det känns bra inför framtiden.

Artikeltaggar

Anna Lööf FalkmanKarlstadMariebergsskogenMariebergsskogenNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.