Hoppa till huvudinnehållet

Chopchop gör gemensam sak med OK på Våxnäs

Publicerad:
OK Värmland och snabbmatskjedjan Chopchop skall samarbeta på Våxnäs.
(Hans Ye, Chopchop & Stefan Särnehed, OK Värmland)
OK Värmland och snabbmatskjedjan Chopchop skall samarbeta på Våxnäs. (Hans Ye, Chopchop & Stefan Särnehed, OK Värmland) Foto: Tommy Andersson

En modern drivmedelsanläggning och en snabbmatsrestaurang i ett. Det blir verklighet 2020 när OK Värmland går ihop med restaurangkedjan Chopchop.

– Vi är störst på det vi gör och OK är störst på det de gör så vi är mycket nöjda över att kunna samarbeta på detta sätt, säger Hans Ye, ägare Chopchop.

  • Detaljplanen
    Detaljplanen Foto: Tommy Andersson
  • Foto: Tommy Andersson
  • Foto: Tommy Andersson

Under fredagen hölls en presskonferens där Stefan Särnehed, vd på OK Värmland, och Hans Ye ägare av Chopchop informerade om de satsningar som planeras.

– Vi har levt med en dubbeletablering på Våxnäs i snart 20 år och har länge jobbat med en lösning. Nu river vi och bygger nytt så att två serviceanläggningar blir en, säger Stefan Särnehed.

Investerar 50 miljoner

OK Värmland Fastighets AB slår på stort och investerar 50 miljoner kronor på en bemannad anläggning med bussplatser, automattvätt med kapacitet på över 60 bilar i timmen, åtta toaletter och möjlighet att få sin bil rekonditionerad.

– Vi kommer även att bygga en inomhus tvättplats för husbil, det är oerhört efterfrågat och vad jag vet så finns det inget liknande någonstans.

OK Värmland och snabbmatskedjan Chopchop skall samarbeta på Våxnäs.
OK Värmland och snabbmatskedjan Chopchop skall samarbeta på Våxnäs. Foto: Tommy Andersson

Det mörkgrå taket (se bild ovan) kommer att samla upp regnvatten som sedan återanvänds till biltvätten.

– Det blir ett modernt bygge som är anpassat för dagens önskemål men också för framtiden. Vi kommer att ha biogas på alla pumpar och laddstolpar för elbilar samtidigt som vi bygger för att vara förberedda på eventuella nya bränslen.

Ny snabbmatskedja till Karlstad

Asiatisk drive thru

Chopchop var 2011 först i Skandinavien med att öppna drive thru restaurang med inriktning på det asiatiska köket. I dag har kedjan 23 restauranger utspridda i landet där den närmast belägna ligger i Örebro.

– Det går väldigt bra för oss. Asiatisk mat är populärt här i Sverige och börjar nästan bli som en ny svensk husmanskost, säger Hans Ye, ägare av Chopchop.

Restaurangen kommer att byggas på den västra sidan av området och beräknas kunna öppna under sommaren 2020. Chopchop får egna parkeringsplatser och en uteservering mot E18.

– Vi är mycket nöjda över platsen. Invändigt blir det upp emot 80 sittplatser och olika toalettmöjligheter. Vi ändrar ofta om i våra restauranger för att de skall vara trevliga och moderna och det kommer bli mysigt inrett med asiatisk inspiration.

Inte bilvänlig mat

En vanlig missuppfattning vid drive thru restauranger är att kunder blandar ihop det med en drive in (där man åtnjuter maten på plats i bilen). Chopchops meny är inte särskilt bilvänlig.

– Vi rekommenderar aldrig våra kunder att äta i bilen. Det är mer tänkt för att man ska kunna köpa med sig mat hem och med en bensinmack som granne passar det oss perfekt.

Stefan Särnehed har under de två år som han och Hans haft kontakt hunnit med att testa det mesta av den asiatiska menyn.

– Jag gillar oumphrätten särskilt mycket men allting är jättegott.

– Och jag tvättar bilen på OK, alltid, säger Hans Ye.

Artikeltaggar

ChopChopKarlstadNyheterOK Värmland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.