Änglavakt vid bussolycka

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En buss i linjetrafik körde av väg 172 norr om Ödskölt på torsdagsmorgonen.
Foto: Mattias Modéen
En buss i linjetrafik på väg från Uddevalla till Bengtsfors körde av väg 172 strax norr om Ödskölt vid 08.30-tiden på torsdagsmorgonen. Två personer i bussen fick föras till vårdcentral för kontroll och omplåstring, men de hade inga svåra skador.

Det rådde tät dimma vid olycksplatsen, som var i en kurva. Bussen kom av okänd anledning över på fel sida av vägen och körde sedan rakt ut i skogen och in bland de träd som stod närmast vägen.

Touchade bergsknalle

Bussen touchade en bergsknalle och kilade sig sedan in bland träden där den blev hängande med framhjulen i luften ett tio-tal meter vid sidan av vägen.

Dalslänningens reporter Mattias Modéen var på väg till jobbet och låg några hundra meter bakom bussen och blev vittne till olyckan. Vid tillfället fanns det bara två personer ombord på bussen, chauffören och en passagerare och de kunde båda ta sig ut ur bussen i stort sett oskadda, även om de var omtumlade efter olyckan. Chauffören uppgav för Dalslänningen att han hade lite ont i ryggen.

Svarade inte på styrning

Chauffören berättade också att bussen inte svarat när han svängde för att ta sig igenom kurvan, men exakt vad olyckan berodde på är oklart. Det var dimmigt vid olycksplatsen och temperaturen låg strax över nollgradersstrecket.

Bussen kör i linjetrafik och en vanlig vardag brukar det vara betydligt fler passagerare ombord och ibland även skolelever.

Bussen bärgades under eftermiddagen, men det tog flera timmar innan den var förd från platsen. Trafiken stängdes av i omgångar under bärgningsarbetet.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.