Elever samlade nära 4000 till Jemen

Nyheter
PUBLICERAD:
Skolbarnen i Bjurtjärn har samlat in drygt 3700 kronor. Längst fram står Tuva Eriksson och Melwin Bengtsson.
Lågstadieeleverna på Bjurtjärns skola i Storfors har på bara två dagar samlat ihop över 3700 kronor till de krigsdrabbade barnen i Jemen.

Initiativtagare är Melwin Bengtsson som går i tredje klass.

– Det är ingen som tänker på det landet längre. Jättemånga är skadade och deras hus är sönderbombade, därför ville jag hjälpa till, säger han.

Fröet till insamlingen såddes hemma hos Melwin där familjen pratat om vad som händer i Jemen. Melwin tog med sig frågan till klassen och det visade sig att alla ville hjälpa till. På bara två dagar har barnen nu fått ihop 3712 kronor och de hoppas på ännu mer innan insamlingen avslutas på fredag. Då ska hela det insamlande beloppet skickas till radiohjälpen, innan barnen går på jullov.

Barnen själva, deras föräldrar och andra bekanta har skänkt olika belopp. Man har också använts sig av Facebook.

Läraren Pernilla Thor berättar att engagemanget varit stort. Barnen har haft många frågor och klassen har bland annat fått titta på filmklipp från Jemen.

– Det här är en riktigt härlig klass med stort hjärta, de har verkligen jobbat för den här insamlingen, säger hon.

På fredag, klockan 12.10 samlas klassen som består av åk 1, 2 och 3 för att swisha den insamlade summan till Radiohjälpen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.