Rehn nominerad till årets offentliga chef

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Sven-Erik Rhen, enhetschef för skolorna i Storfors och rektor för Vargbroskolan är som enda värmlänning nominerad till utmärkelsen Årets offentliga chef.

– Det känns ju otroligt hedersamt att få bli nominerad till ett sånt här pris, säger han i ett pressmeddelande.

Sven-Erik Rhen är enhetschef för skolorna i Storfors kommun.
Foto: Eva Wiklund

Det är tidningen Offentliga Affärer som instiftat priset tillsammans med flera samarbetspartners och det delas ut för åttonde året i rad.

Priset kommer att delas ut under en galakväll på konferensen Offentlig Chef, med deltagare från hela Sverige. Konferensen hålls i Stockholm den 12-13 mars.

57 offentliga chefer fanns med i den första urvalsomgången där en jury slutligen plockade ut de åtta personer som nu är nominerade. Av dessa är Sven-Erik Rhen den enda som jobbar i Värmland. En av orsakerna till nomineringen är att Sven-Erik Rhen tillsammans med sin personal toppar Sveriges Kommuners och Landstings (SKLs) ranking av Årets bästa skolkommun för andra året i rad, skriver kommunen i pressmeddelandet.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.