• idag
  7 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 apr
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  11°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Flygplatsen testar direktflyg till Paris

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Till hösten går det att åtminstone vid ett tillfälle att flyga direkt till Paris från Karlstad.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Nästa höst får alla Karlstadsbor och övriga värmlänningar möjlighet att resa direkt till Paris från Karlstad. Det är Karlstad Airport som i samarbete med Gotonordics AB den 15-18 november arrangerar en direktflygning till just Paris.

– Vi hoppas att det går bra och att vi kan erbjuda ännu fler resmål. Vi får väldigt mycket efterfrågningar om olika destinationer. Paris är en av dem. Men det är svårt att sätta upp en linje till ett enskilt resmål. Det bär sig inte. Däremot hoppas vi kunna ordna det några gånger om året, säger Carl Hallgren, marknadschef på Karlstad Airport.

Företaget Gotonordics AB har tidigare erbjudit resor till just Paris från Kalmar Öland Airport – den resan bokades slut sex veckor.

– Vi hoppas såklart slå det, säger Carl Hallgren.

Företaget Gotonordics AB startade 2016 och har tidigare arrangerat direktflygningar från Kalmar och Skellefteå till bland annat, Amsterdam, Riga, Paris och Wien.

– Vi är givetvis mycket glada för det positiva mottagandet vilket ger oss förhoppningar att också värmlänningarna ska se fördelen med direktflyg till intressanta weekenddestinationer. Vi ser absolut en tillväxtpotential från Karlstad Airport, som är en mycket proaktiv samarbetspartner, och vi har därför för avsikt att stärka vår närvaro ytterligare.

Enligt Carl Hallgren har man pratat med flera av de flygplatser som sedan tidigare har ett samarbete med Gotonordics AB och ska då ha fått bra referenser,

– De har haft ett framgångsrikt samarbete så nu tänker vi testa också. Blir det bra så kommer vi tillbaka med fler roliga erbjudanden – det är det som är planen. Men vi tycker också att det blir extra roligt om vi kan få folk att resa hit också, säger Carl Hallgren och nämner bland annat Storbritannien, Holland och Tyskland som intressanta alternativ.

– Vi vet att det redan går direktcharter från Tyskland till Jönköping och även från Holland upp till Skellefteå så vi vill jättegärna få fler besökare även till Karlstad.

På Gotonordics flygningar kan resenärerna välja att boka endast en flygstol och själva boka hotell och aktiviteter eller köpa färdiga paketresor med hotell, transfer, guidade utflykter och reseledare. Så även på flygningen från Karlstad till Paris. Flyget lämnar Karlstad på eftermiddagen fredagen den 15 november och flyger tillbaka på måndagskvällen den 18 november, vilket innebär tre dagar i Paris för resenärerna.

Fast till Paris ska man förstås resa om våren?

– Ja, det hade varit optimalt förstås. Men vi tror att det kommer att gå bra även på hösten. Paris är en stad som lever året om.

Finns det planer på andra nya resmål? Barcelona var ju väldigt populärt tidigare.

– Vi jobbar hela tiden på nya destinationer och tror och hoppas att vi snart kan släppa några nya snart.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.