Damkronorna tvåa i Finland

Ishockey
PUBLICERAD:
Djurgårdsspelaren Hanna Olsson stod för båda svenska målen i 2-1-segern mot Japan på lördagen.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Femnationsturneringen i finska Vierumaki slutade i lördags. Det svenska laget hade som tidigare rapporterat två förluster och en vinst inför sista mötet med Japan. Svenskorna gick vinnande ur matchen med 2-1.

Det svenska laget, med bland annat Forshagafostrade Olivia Carlsson i laget, fick en smakstart på matchen. 11.06 in i matchen drog Japans Suzuka Taka på sig en utvisning för otillåten tackling, och 21 sekunder senare rasslade det till i nätet när Hanna Olsson satte 1-0 till Sverige.

Japan kom igen i den andra och det var ovisst inför den tredje perioden. Knappt åtta och en halv minut in i slutakten kom dock ett mål som skulle visa sig vara matchavgörande. Samme Olsson som gjort 1-0 var sist på pucken som innebar 2-1 till Damkronorna.

Segern innebar att Sverige slutade på två vinster och två förluster för sex poäng, som räckte till en andraplats bakom Finland på tio poäng.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.