Biljakt i Dalsland och Värmland

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen försökte under en dryg timma stoppa en drograttfull bilförare på småvägarna i Dalsland och Värmland. Det lyckades först när en spikmatta rullades ut vid Kyrkerud väster om Årjäng.

Jakten inleddes vid halv fyratiden på lördag morgon. En polispatrull försökte stoppa en bilförare vid Steneby, söder om Billingsfors.

Men föraren stannade inte utan försökte i stället att köra ifrån polisen.

– Föraren drog iväg längs Floraleden och Strandvägen genom Bengtsfors och vidare upp mot Lennartsfors, säger Peter Adlersson, presstalesman hos polisen i Västra Götaland.

Stundtals gick det rejält undan på vägarna och det snöade emellanåt, vilket gjorde vägunderlaget halt och svårbemästrat.

Föraren körde hela vägen upp mot länsgränsen till Värmland där Värmlandspolisen tog över försöken att stoppa bilisten.

Spikmatta

Först vid Kyrkerud, väster om Årjäng, lyckades polisen stoppa bilföraren med hjälp av en spikmatta som rullades ut över vägen.

En man och en kvinna fanns i bilen. Föraren, en man född 1996, saknade körkort och misstänks för bland annat vårdslöshet i trafik och drograttfylla.

I bilen hittades även en stor yxa, så brottsmisstankarna kan även komma att omfatta brott mot knivlagen.

– De har väl varit uppe i hastigheter kring 150-160 någonting som hastigast då de kom in i vår region, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Han fortsätter:

– Det gick ändå inte superfort. Biljakter har en tendens att dra iväg rejält, men bilvägarna där är ju ganska kringel-krokiga. Det var stundtals nittio.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.