Stora Enso miljonsatsar på Skoghalls bruk

Nyheter
PUBLICERAD:
Stora Enso bygger ut i Skoghall för nära en kvarts miljard.
Foto: Ola Håkansson
Den befintliga reningsanläggningen på Skoghalls bruk ska byggas ut till en kostnad av 232 miljoner kronor för att möta framtidens miljökrav.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att utbyggnaden ska öka anläggningens kapacitet och minska verksamhetens miljöpåverkan.

Utbyggnaden omfattar tre större bassänger som ska effektivisera nedbrytning av träfiberpartiklar och avskiljning av slam, vilket i sin tur förbättrar kvaliteten på returvattnet som rinner ut i Vänern.

– Detta är ännu ett exempel på en miljömässigt hållbar investering, som vid uppstart har en direkt positiv påverkan. Det är också är en viktig del för den fortsatta utvecklingen av Skoghalls Bruk, säger Hans Olsson, chef för Technology and Investments på Skoghalls Bruk, i ett pressmeddelande.

Projektet kommer att starta omgående och Stora Enso uppger att det beräknas vara färdigt i början av 2020.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.