Hoppa till huvudinnehållet

Stina Bergström (MP) får nytt politiskt uppdrag

Publicerad:
 Stina Bergström (MP) flyttar till Uppsala.
Stina Bergström (MP) flyttar till Uppsala. Foto: Peter Bäcker

Efter 20 år i den värmländska politiken flyttar Stina Bergström (MP) till Uppsala för att jobba som politisk sekreterare för Miljöpartiet.

Bergström, som de senaste åtta åren varit riksdagsledamot och språkrör för MP Värmland, tillträder den nya tjänsten i januari.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått erbjudandet. Uppsala är en kommun som ligger i framkant när det gäller miljö- och klimatarbetet. Jag kommer att stödja de gröna kommunalråden och fullmäktigegruppen med att göra Uppsala ännu grönare, säger Stina Bergström i ett pressmeddelande.

I Uppsala, där Stina Bergström växte upp, finns många släktingar och vänner kvar, samt hennes två vuxna barn. Huset i Högboda kommer hon däremot att ha kvar.

I samband med partiets årsmöte i mars lämnar Stina Bergström distriktsstyrelsen och posten som språkrör för MP Värmland.

Artikeltaggar

Kils kommunMiljöpartietPolitikStina BergströmUppsala

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.