JT Ripper - Likt ett skrik från kyrkogården

Skivor
PUBLICERAD:

JT Ripper

Gathering of the insane
(I Hate)

Den tyska speedtrion krånglar inte i onödan. Efter ett kort seriemördarintro som matchar både bandnamn och det suggestiva kollagekonvolutet (kan du namnge de sju porträtterade galningarna?) är det full fart framåt.

Det här är deras andra fullängdare och precis som på debuten är det genredopad thrash metal med två fötter planterade i åttiotalet. Musiken är lika lättillgänglig som snårig, ett motsägelsefullt, men sant konstaterande. De tio spåren har även en smygande punkighet som medelst starka melodier vägleder lyssnaren.

Låttitlarna är korta och koncisa med namn som Cvlt, Chaos, Feast, Them och Maze, en lingo som beskriver både stil och attityd.

Basisten Steffen sjunger desperat utmattat och sluter jag ögonen känns det som ledmotivet till en desperat jakt över en hemsökt kyrkogård. JT Ripper rättar inte in sig i leden, bara det är värt en dryg halvtimme av din tid.

Bästa låt: Nightstalker

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.