[ingenting] - Drabbande, skört och skärpt

Skivor
PUBLICERAD:

[ingenting]

#Stxlm
(Lazy Octopus)

Att lyssna på [ingenting] är som att kliva in i ett undantagstillstånd. Christopher Sander är kanske bäst i Sverige på att låta skör, men det som gör att han och hans band är bättre än de flesta är att han samtidigt också låter skärpt.

”Drabbande” är ett slitet ord, men i brist på bättre uttryck måste jag hävda att det är precis vad [ingenting] är. För vilket annat band kan blåsa liv i en gammal låt av Gyllene Tider och få den att låta som en kriminalroman som det inte går att skiljas från?

Det har gått nästan tio år sedan senaste släppet och bandet själva hävdar att ljudbilden nu är en annan. Visst låter det just nu mera som house än som Velvet Underground, men det gör inte så mycket. [ingenting] kan ge sig på i stort sett vad som helst och ändå göra det till sitt. Det är jag glad för.

Bästa låt: Bröllopsvals (för uppgivna)

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.