Filmiskt och bräckligt med Håkan Hellström

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Med Illusioner fångar Håkan Hellström alla de små ögonblicken i en millisekunders blinkning. Tillsammans med Björn Olsson har Håkan gått tillbaka till en bräckligare men samtidigt musikaliskt pampig aura. Där det lilla är det stora, både i lyrikens ögonblick och i låtarnas mäktig orkestrala arrangemang. Filmiskt skildras kärleken, livet och skiftningar av den mörkare paletten.

Illusioner är en samling visor som andas tillbakablickar och närvaro. Vänta tills våren är första singeln och sätter tonen för albumets tio spår. Mitt hjärta är ett jordskred river inombords och med I dina armar beskrivs ett helt liv av kärlek med ett fåtal ord. Joni Mitchells Both Sides Now får också en plats på albumet, i form av Håkan Hellströms version Båda sidor nu.

Om Håkan de senaste åren varit ett eldhav av modernare produktioner, samarbeten och Ullevispelningar är Illusioner askan och gnistan. En kärna som mynnar ut i ett målande av ord och melodier. En livscykel som är åter där det började.

Bästa låt: I dina armar

Håkan Hellström andas tillbakablickar och närvaro på det nya albumet där han sjunger till Göteborgs symfoniker.
Foto: Marcus Erixson
Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.