Ett vackert vykort från Neil Young

Skivor
PUBLICERAD:

Neil Young

Songs for Judy
(Reprise/Warner)

1976 var ett hektiskt år för Neil Young med bland annat en kollapsad återförening av CSN&Y samt en skiva och hastigt avbruten turné med Stephen Stills.

Häromåret släpptes dessutom Hitchiker, inspelad i augusti 1976 men aldrig utgiven när det begav sig. Samma höst gav han sig ut på turné med Crazy Horse och ett urval akustiska låtar från den släpps nu under namnet Songs for Judy.

Flera av sångerna är ännu okända för publiken, bland annat Human highway och Campaigner, men här finns även klassiker som Harvest. Det är en perfekt blandning av gammalt nytt och Neil Young är i högform (på flera sätt än ett), ensam med gitarr, piano och banjo. Det är lätt och luftigt men låtarna han radar upp är så galet bra att man blir alldeles matt.

Ibland verkar han mer intresserad av att börja nästa låt än att avsluta den han håller på med men det är ett sagolikt vackert vykort från Neil Young 1976.

Bästa låt: Campaigner

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.