BIK Karlskoga hyllar Wessner

Ishockey
PUBLICERAD:
Daniel Wessner, som är mest utvisad i klubbens historia med nästan dubbelt så många minuter som tvåan, har blivit domare efter spelarkarriären.
Foto: Roger Gleisner
På lördag kommer BIK Karlskoga att tacka av Daniel Wessner.
– Han har varit en av de största hos oss i modern tid, säger Jacob Bengtzén som är sälj- och marknadskoordinator i BIK.

Den här hyllningen var tänkt att ske redan för ungefär ett år sedan. Då blev den uppskjuten med anledning av att Wessner gick in som assisterande tränare till Niklas Czarnecki, när BIK efter en säsong fylld av motgångar tog sig över det negativa kvalstrecket i botten och säkrade fortsatt allsvenskt spel utan kval.

Tror på publikfest

– Vi hoppas och tror att det här blir en riktig publikfest, och ett minne för livet för Wessner, säger Bengtzén.

Han tippar på att det kan bli uppåt 3 000 åskådare, vilket är betydligt över BIK:s publiksnitt så här långt i serien – 2 343.

– Det är Wessner verkligen värd efter allt han gjort för oss.

Wessners stolthet

Wessner känner stor stolthet över att bli hyllad på det här sättet av klubben som han spelade för i elva säsonger. Filipstadskillen gjorde sig under den tiden känd som en kämpe som ständigt gav sitt yttersta för laget och som alltid gick i spetsen, i alla lägen, för att få uppleva det han älskar mest av allt: att få vinna.

– Det som gör planeringen inför den här dagen extra rolig är att Wessner visat uppriktigt engagemang och uttrycker tydlig tacksamhet för det som vi tänker göra, poängterar Bengtzén.

Hyllningarna börjar redan på lördagseftermiddagen, på en sportbar i Karlskoga.

– Tanken är att supportrarna ska få en möjlighet att tacka av honom redan då. Naturligtvis är det möjligt att ta bild tillsammans med Wessner.

Ceremoni på isen

Strax innan första nedsläpp i samband med lördagskvällens allsvenska hemmamöte med Modo fortsätter uppvaktningen. Bland annat kommer klubbchefen Torsten Yngveson att säga några ord om Wessners betydelse för föreningen i samband med ceremonin då de båda lagens spelare kommer att stå uppradade.

Under matchen ska huvudpersonen för lördagens avtackning sitta i en av logerna dit han fått bjuda in vänner.

Efteråt fortsätter hela gänget till den sportpub där firandet startade, för att prata vidare om gamla minnen från alla år som Wessner spelade i BIK.