6ix9ine - Brottsligt odrägligt

Skivor
PUBLICERAD:

6ix9ine

Dummy boy
(Scumgang/Universal)

Halvdana rappare med ansiktstatuteringar bildar snart sin egen subgenre. Tyvärr, får man väl säga, för 6ix9ines senaste album är fullständigt odrägligt.

Egentligen heter han Daniel Hernandez, och han har blivit mer känd för sina kontroverser och brott än för sin musik. Nu sitter han i fängelse, efter ett absurt försök att fiska uppmärksamhet genom att associera sig till ett kriminellt gäng.

På så vis låter förvisso Dummy boy väldigt logiskt. Det är uppmärksamhetstörstande, gapigt, ogenomtänkt och korkat. Mestadels är det bara deprimerande att lyssna på det här hopkoket. Dels för att upphovsmakaren är en så tragisk figur, men även för att musiken som bäst är tråkig. Ofta är den direkt outhärdlig. Om jag måste välja tar jag nog hellre fängelse än lyssnar mer på det här eländet.

Bästa låt: Mama

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.