Hoppa till huvudinnehållet

Smällare i centrala Karlstad utlöste larm

Publicerad:

Tidigt på onsdagsmorgonen fick polisen in två inbrottslarm från butiker i centrala Karlstad. I stort sett samtidigt ringde även flera personer in till polisen och sa sig hört en kraftig smäll i samma område.

– Vi har ju haft ett flertal tillfällen under hösten då folk har hört kraftiga smällar i Karlstad. Men vi har haft flera patruller på plats, men varken sett några tecken på inbrott eller andra skador, säger Christina Hallin, presstalesperson för polisen i region Bergslagen.

Hög smäll på Herrhagen orsakade utryckningPolisens misstanke efter nattens smällar i KarlstadKraftig smäll i centrala Karlstad

Enligt vad en person berättat för NWT har det vid samma tidpunkt – strax före klockan 05 – gått att se vit rök från området kring Stora torget.

– Anledningen till att larmen gått kan ha varit att man släppt bangers och så har det utlöst någon form av vibrationslarm.

Men då handlar det om ganska rejäla smällare?

– Egentligen inte. Jag tror inte att det krävs så mycket för att ett larm ska gå. Det är ju ett centralt området där det är tätt mellan huset och det blir mycket vibrationer och eko. Då är det lätt att larmet

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med smällen.

Artikeltaggar

KarlstadLarmNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.