Tidig julklapp till världsmästaren

Publicerad:

Världsmästaren Johan Kristoffersson har redan fått en julklapp.

I verkstaden utanför Arvika står nämligen en nyss uppackad Volkswagen Polo GTI R5.

Nu ska Kristoffersson utmana i rallyskogen.

– Ett fint bygge, konstaterar den dubble världsmästaren i rallycross.

Johan Kristoffersson har siktet inställt på Rally Sweden.
Johan Kristoffersson har siktet inställt på Rally Sweden. Foto: Pontus Lundahl/TT

Huvudmålet är att komma till start i WRC2-klassen i Rally Sweden. Det skulle i så fall bli Johan Kristofferssons tredje start i det svenska vinterrallyt.

Något han verkligen ser fram emot.

– Förhoppningsvis med bättre tid till förberedelser den här gången. Jag vill helst göra något rally före och ett par dagars test, säger Johan i ett pressmeddelande.

Femton Polo GTI R5 - med fyrhjulsdrift och närmare 300 hästkrafter - har i ett första skede släppts ut på marknaden från fabriken i Hannover. En av dessa har KMS köpt hem, vilket är en del i det Arvika-baserade teamets nya rallysatsning.

– Allt sedan Volkswagen deklarerade att man skulle ta fram en Polo GTI R5 har det legat i vår planering. Det ligger i linje med det som Volkswagen gör. Det finns ett stort intresse för rally ute bland folk, i återförsäljarledet och hos våra övriga samarbetspartner, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Kristoffersson är anmäld till Romjulsrallyt i Elverum under mellandagarna, vilket i så fall skulle innebära premiärtävling för det nya ekipaget. Dubble rallycrossvärldsmästaren finns också med i startlistan till SM-sprinten i Sundsvall den 1 februari.

– Vi har inget definitivt program klart ännu, utan väntar på att först se hur Johans internationella åtaganden ser ut för 2019, men rallysatsningen är förankrad hos våra tunga partners, Volkswagen och Bauhaus, säger Tommy Kristoffersson.

Stallchefen är mäkta belåten över att samarbetet med Volkswagen fortsätter, och nu även inom en ny motorsportsdisciplin.

– Vi har jobbat med rallycross, racing och ger oss nu in i rally, vilket blir en ny del av varumärket Kristoffersson Motorsport. Det är ju fantastiskt och unikt att jobba med samma biltillverkare och Johan inom tre olika discipliner.

En andra R5:a väntas anlända någon gång under 2019 och båda bilarna ska förhoppningsvis hållas igång på tävlingar, även när inte Johan finns tillgänglig.

– Jag tycker absolut att vi kommer väl förberedda. Vi har sniffat på den här världen tidigare, i samarbete med Even Management. Mycket är nytt fortfarande, men vi har byggt upp en grundläggande infrastruktur, med bland annat en ny servicelastbil, säger Tommy Kristoffersson.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonMotorsportRallyTommy Kristoffersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare