Hoppa till huvudinnehållet

Inget åtal efter dödsolyckan på Gelleråsen

Publicerad:

Åklagaren lägger ner den förundersökning om arbetsmiljöbrott som inleddes efter den tragiska dödsolyckan i samband med STCC-tävlingarna på Gelleråsen i Karlskoga i augusti.

Det var den 18 augusti som en 74-årig funktionär avled i en olycka i samband med tävlingar på Gelleråsens motorbana utanför Karlskoga.

Olyckan inträffade när en bil körde av banan och kolliderade med funktionären. Mannen avled på platsen.

Arbetsplatsolycka

Händelsen klassades som en arbetsplatsolycka.

En förundersökning om arbetsmiljöbrott inleddes efter beslut av jouråklagare vid Riksenheten för miljö och arbetsmiljömål i Stockholm.

Att en förundersökning inleds är standard vid den här typen av händelser och de utreds alltid vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Att det räknas som en arbetsplatsolycka beror på att olyckan skett inom en verksamhet med anställda.

I utredningen har man granskat verksamheten, gå igenom bilder och rörligt material från händelsen och prata med folk för att ta reda på vilka brister som funnits.

Inget skäl

Helena Eckerrot Flodin, åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, har inväntat en rapport från Arbetsmiljöverket och när hon nu läst rapporten ser hon inget skäl att driva ärendet vidare.

"Det är skönt att frågan utretts. Nu kan både vi och familjen gå vidare, säger banägaren Richard Göransson" i en kommentar till TT.

Artikeltaggar

GelleråsenKarlskogaMotorsportNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.