Villa nedbrunnen i Svartå - två till sjukhus

Publicerad:
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En villa i Svartå har brunnit ner under natten mot fredagen. Två personer är förda till sjukhus med lindriga skador, uppger polis och räddningstjänst.

Larmet om den brinnande villan kom vid midnatt.

– Helt nedbrunnet är det. Totalförstört allting. Garage med bil och husvagn och allting har gått åt skogen, säger Larz Eidwall, insatsledare på Bergslagens räddningstjänst vid halv tre tiden på natten.

När räddningstjänsten kom till platsen hade det redan brunnit genom taket. Räddningstjänsten fick direkt satsa på att försöka rädda två grannhus som stod ungefär tio meter från den brinnande villan.

– Vi täcker de här andra husen med skum så det inte ska ta sig i dem. Vi försökte inte alls släcka det huset som brann, utan det var att hålla de två andra då, säger Larz Eidwall.

En villa i närheten fick dessutom evakueras.

Två personer som har befunnit sig i det brinnande huset har förts till sjukhus. Enligt både polis och räddningstjänst har de fått lättare rökskador. Ingen mer ska vara skadad.

Räddningstjänsten har varit på platsen med styrkor från Åtorp, Karlskoga och Degerfors. Efter ett par timmar kunde eftersläckningsarbete inledas.

– Allt är under kontroll och så där nu, det ser bra ut på det viset. Och ingen spridningsrisk kvar heller, säger Larz Eidwall.

Polisen kommer spärra av platsen och göra en teknisk undersökning. Dessutom kommer man hålla förhör med de som bor i villan.

– Vi har inlett en förundersökning på allmänfarlig vårdslöshet, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen och fortsätter:

– Det finns inget som tyder på att den är anlagd med vilje. Däremot så kan man faktiskt vara ovarsam och oförsiktig på ett sätt som gör att det blir brottsligt.

Artikeltaggar

BränderBrott & blåljusDegerfors kommunNyheterSvartå

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare