Svartidauði - Isländskt skav

Skivor
PUBLICERAD:

Av de nordiska länderna är Island klart underrepresenterat i antal black metal-släpp som når mina öron. Dock ska en inte underskatta den starka isländska scenen som har sin kärna i Reykjavik.

Trion andra fullängdare bjuder på isländsk kärvhet som har tydliga släktdrag med franska Deathspell Omegas säregna uttryck. Som så ofta kräver genren sin tid och uthållighet för att nå musikens själ och hjärta. Flyktiga besök kommer endast leda till dissonant förvirring.

Att lyssna på skivans sex spår är en process där varje lyssningsvarv öppnar fler möjligheter och upptäckter. Det som vid ett tidigt stadium föreföll oorganiserat och på gränsen till kaotiskt blir vid ett senare möte mer logiskt och greppbart. Det här är en utmanande egenskap, men samtidigt något som stärker och förlänger verkets livslängd.

Jag rekommenderar er Svartidauði – jag hoppas ni är ihärdiga nog.

Bästa låt: The howling cynocephali

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.