Jonas Bergsten - Eskapism som berör

Skivor
PUBLICERAD:

Umeåsonen Jonas Bergsten följer upp debuten med albumet Varm Vidrig Sommar. Svårmodet ligger som ett tungt dammigt täcke över vardagen, kärleken och tropiska sommarnätter.

Bergstens efterfestpop är utbytt med en distinktare vemodspop som broderar med både ord och melodier. I duetten Minnet kanske väljer bort det dåliga gästas han av Annika Norlin och i Varma Vidriga Sommar sätter sig pulsen och melodin lika hårt som orden. Albumets signatur är det ödsliga ekot mellan poesi och tongång. Varm vidrig sommar är inte någon ny skapelse. Konceptet baserat på starka popslingor, kylskåpspoesi, blottat hjärta och vardagsrealism finns det gott om. Ändå lyckas Bergsten hitta sin röst och skapar en eskapism som berör. Som när sinnet är hemsökt, samhället kallt och kroppen en av många i ett evigt maskineri.

Bästa låt: Vi kommer leva för evigt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.