Biljakt genom hela Örebro län

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen jagade under natten mot fredagen en bil på E18/E20 hela vägen från Köping till någonstans mellan Kristinehamn och Karlskoga.

Det började med föraren av bilen inte stannade för polismanstecken i Västerås. På E18 utanför Köping fick en annan polisbil syn på fordonet.

Där började en polisjakt som korsade länsgränsen mellan Västmanland och Örebro och blev ett ärende för polisregion Bergslagen.

– Det har gått fort. Det har gått alldeles för fort, långt över gällande hastighetsbestämmelser, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Till NA uppger Tor Stens vid polisen att det ska ha handlat om hastigheter uppemot 200 kilometer i timmen.

Vid Örebro blev en anslutande polisbil nästan påkörd av den flyende bilisten.

– Och det verkar som att den här personen gör det här med flit, säger Erik Hidning.

Som tur är gick det dock bra för poliserna i bilen, de ska inte ha kommit till skada.

Någonstans mellan Karlskoga och Kristinehamn tog jakten slut, detta på grund av köer från en tidigare trafikolycka med en lastbil öster om Kristinehamn.

– Bilen vi jagade kom inte längre någonstans för att det var stopp i trafiken, säger Erik Hiding.

Föraren greps och han är nu misstänkt för flera trafikbrott så som grov vårdslöshet och drograttfylleri. Dessutom är han även misstänkt för försök till grov misshandel och försök till våld mot tjänsteman.

Den misstänkte mannen har inte fått några skador under händelsen.

Under fredagsförmiddagen meddelade polisen att mannen blivit anhållen av åklagare.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.