Miljonsatsning på ny mötesplats i Sunne centrum

Nyheter
PUBLICERAD:
Sunne centrum.
Foto: Åsa Eneljung
En ny mötesplats i centrum ska göra Sunnes stora besöksmål synliga. Tack vare medel från Leader Växtlust satsas nu 1,8 miljoner kronor på projektet.

Enligt en handlingsutredning från 2015 har Sunne potential att öka besöksnäringens och handelns omsättning genom att knyta ihop besöksmålen som finns utspridda i kommunen med Sunne centrum.

– Vi ska göra våra stora besöksmål synliga i centrum genom att skapa en ny mötesplats. Det är vårt sätt att möta utmaningarna från e-handeln och den disruptiva utveckling som väntas när en e-handelsjätte som Amazon etablerar sig i Sverige. Vi vill ge människor anledning att tillbringa mer tid i Sunne centrum, säger Kristina Lundberg, näringslivsutvecklare och projektledare, i ett pressmeddelande.

Projektet har fått namnet Sagan om Sunne 2.0 och kommer att innebära att miljön vid Frykensundet – Mejeriängen – blir mötesplatsen där exempelvis Rottneros park, Alma Löv museum, Mårbacka och Västanå teater ska växa fram och bli synliga.

Den befintliga lekparken och pumptrackbanan ska kompletteras med skateboardramp och utegym.

– Alla ska känna sig välkomna här – både besökare och lokalbefolkning. Platsen ska locka till rörelse och kulturupplevelser. Vi ska ha trevliga grillplatser, solstolar och bänkar uppställda för att bjuda in till möten och samtal.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.