Lila granen i Kil

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten önskar se en mer traditionell belysning på granen på Gröna torget i Kil. Eller ingen alls. Men inte den lila som granen har nu.
Foto: ALESSANDRO DELLA BELLA
Jo, det står lila, inte lilla. Är det någon, som inte sett ”julgranen” på Gröna torget i Kil? I så fall vill jag tipsa er om att inte gå dit.

Ni blir bara irriterade när ni får se en gran med den vidrigaste belysning. Hur kan någon komma på idén att klä årets julgran med den värsta belysning man kan tänka sig?

Granen har en lilafärgad belysning i slingor. Hur ska detta ge julstämning? Vi som bor runt torget får nu se detta elände fram till efter helgerna. Man får en tanke på tivolibelysning. Fanns det ingen traditionell belysning att tillgå eller är det en överbliven tivolibelysning?

Snälla ansvariga, byt belysningen snarast! Har ni inte tillgång till en vanlig kan granen stå utan. Den är vackrare utan den nuvarande bedrövelsen!

Vi har ju fått ett vackert och ändamålsenligt torg, vilket vi är tacksamma över och imponerade av. Varför förstöra detta med något som förstör julstämningen? Vi är ledsna.

Nu har jag lämnat ris, men jag vill också lämna ros. Jag tänker på den förändring, som har skett i centrum. Ett beundransvärt arbete har skett med Bibliotekstorget och Järnvägstorget . Nu kan vi också se en mycket vacker julgran med riktig belysning i centrum. Heder åt de ansvariga.

Anskrämlig utsikt

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.