Torkat kött årets matvinnare

Nyheter
PUBLICERAD:
Köttsnacks är årets “matverk”. Kjell Enlunds experimenterande med torkat nötkött gladde juryns smaklökar och han knep förstaplatsen i den hårda konkurrensen.

Matverk Värmland 2019 är en innovationstävling som vandrar över Sveriges landskap. I Värmland arrangerades tävlingen av Nifa, branschföreningen för värmländska mat- och dryckesföretag.

Och det var alltså Kjell Enlunds “meatsnacks” som drog längsta strået i tävlingen. Så här löd juryns motivering:

”En sensorisk väl framtaget produkt med många användningsområden som kan vandra från skogen till krogen.”

Mjöd och marmelad

På andra plats kom mjöd med äpplesmak från Hagets Mjöd, presenterad av Pär Edvinsson. Tredjepriset kneps av företaget Stinas gårdsbutik, presenterad av Lena Persson Ahlgrimm, med sin svartvinbärchokladmarmelad.

– Alla bidrag höll en mycket hög nivå, juryn hade en tuff uppgift att utse en vinnare, säger Claes Jonasson, verksamhetsledare för Nifa, i ett pressmeddelande.

Han hoppas också att samtliga bidrag kan presenteras under Food Venture and Partner days i Göteborg i april nästa år:

– Då samlas branschföreträdare och investerare för att sondera möjligheterna för att lansera nya produkter inom livsmedel på nationell nivå. Ambitionen är att skapa intresse för värmländska matinnovationer på en större marknad, säger Claes Jonasson i pressmeddelandet.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.