Dollarstore i Hagfors försenas

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Den Dollarstore-butik som planerats att öppna i Hagfors i sommar ser ut att bli försenad.

Anledningen är att detaljplanen för “Cirkusplatsen” i Hagfors där Dollarstore och Jysk är tänkta att byggas har överklagats av fem lokala handlare.

Kommunfullmäktige godkände den nya detaljplanen den 1 oktober, men beslutet överklagades kort innan det vann laga kraft av fem butiksinnehavare.

Så här sa Kiki Engström, innehavare av Wanjas leksaker, då:

– Det handlar för oss om överlevnad. Det är viktigt med ett levande centrum. Det här kommer inte att dra folk till centrum. Folk kommer att åka till Dollarstore och sedan åker de hem.

I överklagan skriver företagen att det inte utretts tillräckligt hur miljön vid Uvåns västra strandområde påverkas när strandskyddet ändras. Företagarna vill att strandskyddet bibehålls på det sätt det är idag.

De övriga butikerna som står bakom överklagandet är Janssons möbler, Hälsohuset, Hagfors blomsterhandel och Rondella.

Och på onsdagen meddelade alltså Dollarstore i ett pressmeddelande att butiksbygget och rekryteringsarbetet för Dollarstore Hagfors har avstannat i väntan på Mark- och miljödomstolens beslut i ärendet.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.