Här öppnar Willys ny butik i Karlstad

Nyheter
PUBLICERAD:
Willys kommer att rekrytera ett 30-tal medarbetare i samband med etableringen av den nya butiken.
Under våren 2020 kommer Willys att öppna portarna till en ny butik i Karlstad. Butiken kommer att ligga på Bryggudden och etableringen innebär ett 30-tal nya arbetstillfällen.

– Vi är väldigt nöjda över att allt är klart för en etablering i Bryggudden, som har blivit ett mycket fint område. Den nya butiken blir ett bra komplement till vår befintliga butik i Karlstad. Vi kommer att täcka in ett nytt område och nå nya kundgrupper, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys, i ett pressmeddelande.

Butiken kommer att bli en fullstor Willys-butik och ha en yta på cirka 3000 kvadratmeter.

Den är tänkt att präglas av ett genomgående miljötänk, med lock och dörrar på kylar och frysar, många ekologiska och miljömärkta varor.

Det kommer även finnas ett stort fokus på att hålla ett lågt matsvinn och en noggrann källsortering av butikens avfall.

Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter säger såhär om Willys etablering på Bryggudden:

– En efterlängtad nyhet – inte minst för alla som bor och jobbar på Bryggudden. Det här stärker centrumhandeln i Karlstad och ligger helt i linje med vår plan för Bryggudden som utvecklats till en av Karlstads mest attraktiva stadsdelar de senaste åren.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.