Hammarö vidare i USM för F16

Ung sport
PUBLICERAD:
Övre raden: ledaren Michaela Johansson, Keina Popplewell, Ingrid Österling, Elin Rosenlund, Maja Johansson, Hilda Wåhlander, Sofie Norman och Ebba WillebrandNedre raden: Clara Fröberg, Elina Svensson, Lisa Wendt, Mathilda Widén, Wilma Colebring, Emilia Johansson. Ledarna Frida Ekman och Robin Persson saknas på bilden.
Foto: Helle Johansson
Under helgen spelades steg två i USM i handboll för F16 på Hammarö.
Det blev succé för hemmalaget när man vann gruppspelet efter tre segrar och en oavgjord match.

Det var IFK Hammarö och KFUM Trollhättan som tog sig vidare och det var också i det mötet som Hammarö spelade oavgjort. Det var en dramatisk match där Trollhättan ledde med 15–13, men Hammarö vände och med drygt sju minuter kvar att spela prickade Sofie Norman in 16–15 för hemmalaget. Men i matchens slutskede fick Trollhättan straff och Tindra Ekehage gjorde 16–16 med två sekunder kvar att spela.

I övrigt blev det alltså vinster för Hammarö som i tur och ordning besegrade Torsby (33–21), Falu HK (23–20) samt Melleruds HK med 22-19. Sammanlagt sju poäng räckte till gruppseger och noterbart är att alla spelare i laget gjorde mål.

För Torsby och Mellerud blev det en seger var. Torsby vann mot Falu HK med 21–20 och Mellerud vann över just Torsby med 20–17.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.