Hoppa till huvudinnehållet

Lokala banker satsar på entreprenörer

Publicerad:
Anders Bäckman, vd för Fryksdalens sparbank som tillsammans med Westra wermlands sparbank kommer att satsa miljonbelopp i riskkapital för lokala entreprenörer. Foto: Dan Enwall

Fryksdalens sparbank och Westra wermlands sparbank ska under fem år framöver satsa uppåt fem miljoner kronor på att stötta mindre lokala företag som behöver riskkapital för att växa.

Satsningen kommer att genomföras genom två årliga så kallade Draknästen, där entreprenörer får presentera sina idéer för erfarna företagare och innovatörer. Dessa drakar ska sedan bestämma vilka i företag som pengar ska satsas.

– Vi och Westra wermlands sparbank har sett att det finns många bra idéer som borde få chansen att förverkligas. Men det har saknats lokalt riskkapital, säger Anders Bäckman, vd för Fryksdalens sparbank.

Sparbankerna vill med satsningen visa hur viktiga nya företagsidéer och entreprenörsanda är för den värmländska tillväxten. Anders Bäckman tror att många entreprenörer kommer att söka kapital i den nya formen.

– Ja, det är ju vad vi tror och hoppas. Mer information om hur man går till väga kommer att presenteras på båda bankernas hemsidor under torsdagen, säger han.

Artikeltaggar

ArvikaFryksdalens sparbankNäringslivSunneVärmlands länWestra Wermlands Sparbank

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.