Hoppa till huvudinnehållet

Fem minus – sen kan snön komma

Publicerad:
Reporter Daniel Larsson
Daniel Larsson
daniel.larsson@nwt.se

Det har dragit ut lite på tiden.

Men i slutet av veckan ska allt vara klart för att göra konstsnöspår mellan Bryngfjorden och Tuggelite i Karlstad.

Ja, det krävs några minusgrader också.

Fem stycken och snökanonerna kan börja tillverka skidåkarnas vita guld.

Tanken var att konstsnöanläggningen skulle vara färdig i början av november. Det har den till stora delar varit, men det har tagit längre tid än planerat att få till elförsörjningen.

I slutet av den här veckan ska även det vara klart.

– Sedan är allt klart för att provköra. Det gör vi direkt vi får ström, säger Mikael Eskilsson, verksamhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Tre kilometer

Som NWT berättat tidigare gör Karlstads kommun en satsning på omkring fem miljoner kronor på att utveckla området med en konstsnöanläggning. Det blir en tre kilometer lång slinga mellan Bryngfjorden och skidstadion vid Tuggelite.

Snart klart för nya konstsnöspåret

Utöver arbetet med själva anläggningen har belysningen förbättrats och utökats i området.

– Både den gamla delen och den mellan Tuggelite och Bryngfjorden är nu driftssatt, säger Mikael Eskilsson.

Kablarna har grävts ner och det sitter led-belysning i stolparna, något som ska göra anläggningen mindre känslig för störningar.

I Bryngfjordsbacken finns det snökanoner sedan tidigare. Det finns det även vid skidstadion vid Tuggelite. Nu knyts anläggningarna ihop.
I Bryngfjordsbacken finns det snökanoner sedan tidigare. Det finns det även vid skidstadion vid Tuggelite. Nu knyts anläggningarna ihop. Foto: Lisa Olaison

Artikeltaggar

BryngfjordenKarlstads kommunMikael EskilssonNyheterTuggelite

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.