Hoppa till huvudinnehållet

Råda om Hagfors

Publicerad:
Jens Fischer behöver tydligen uppbackning.
Jens Fischer behöver tydligen uppbackning. Foto: Jonas Berglund

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Som väntat svepte Oberoende Realister upp de viktigaste posterna på Hagfors kommunfullmäktige. De gick så långt så att de förutom ordförandeposten i kommunstyrelsen också lade beslag på den som förste vice. Det är en post som vanligtvis brukar vikas för oppositionen. Motiveringen kändes lite krystad – att den nye och oerfarne Jens Fischer behöver uppbackning.

S var förstås inte nöjda, de har ju som urgammalt maktparti vant sig vid att styra och ställa själva, och bara därför är det kanske värt nesan. Men praxisbrottet är principiellt olyckligt inför framtiden.

Som väntat blir det också en F-6-skola i Råda. Det var ju den frågan som ledde fram till det stora missnöje som fick S på fall och som nu låtit OR komma till makten. Frågan är dock vilka andra satsningar som kommer att få stryka på foten. Till exempel så skjuts nu en nödvändig renovering av Sundsbron upp.

Artikeltaggar

HagforsHagfors kommunJens FischerLedareOberoende realisterRådaRåda skolaSocialdemokraterna