Biltjuv körde på anmälare, flydde och körde i diket

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Polisen letade på tisdagsförmiddagen efter en misstänkt biltjuv som på tisdagsmorgonen körde på en person som upptäckte honom i den bil han stulit. Mannen påträffades senare efter att ha kört i diket.

Det var strax efter klockan 08 på tisdagsmorgonen som en kommunanställd fick syn på en av Karlstad kommuns bilar i närheten av Tingvallarondellen. Eftersom bilen stulits från kommunen larmade den anställde polisen och försökte dessutom stoppa den misstänkta biltjuven genom att blockera färdriktningen för honom med sin egen bil.

Den misstänkta biltjuven valde då att köra på den kommunanställda och försvann från platsen västerut på E18.

– Han är misstänkt stöld av motorfordon men det kommer såklart att bli fler brottsrubriceringar, sa Mats Öhman, presstalesperson vid polisens region Bergslagen strax efter klockan 10.

Kort därefter tog färden slut för biltjuven då han körde i diket vid infarten till Frykenbadets camping.

Mannen försökte dock avvika från platsen bärandes på flera resväskor, men stoppades av räddningstjänsten varefter polisen kunde gripa honom.

Mannen är född 1981 och är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel och stöld, men ytterligare brottsrubriceringar kommer sannolikt att tillkomma.

– Det kan både handla om försök till grov misshandel och smitning från trafikolycka.

Väskorna mannen bar på innehöll gods som polisen misstänker är stulet.

Mannen klagade efter olyckan över nack- och ryggsmärtor och fördes under bevakning av polis till Centralsjukhuset i Karlstad för kontroll.

Personen som försökte stoppa biltjuven ska inte ha blivit skadad när biltjuven körde på honom.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.