Bubbel från Byrån: Mindre smakfull regeringsbildning?

Signerat
PUBLICERAD:
Talmannen Andreas Norlén måste ha en mage av stål. Vecka ut och vecka in har han druckit kaffe och knaprat kondisbitar från riksdagskaféets bageri med partiledarna, skriver Byrån.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Byrån tolkar det som att talmannen tröttnat på kafferepen och vill sätta fart på processen, förhoppningsvis blir det andra bullar.

Talmannen Andreas Norlén måste ha en mage av stål. Vecka ut och vecka in har han druckit kaffe och knaprat kondisbitar från riksdagskaféets bageri med partiledarna. Efter Centerledarens floppartade sonderingsförsök märks dock en förändring, talmannen aviserade telefonmöten med partiledarna. Byrån tolkar det som att talmannen tröttnat på kafferepen och vill sätta fart på processen, förhoppningsvis blir det andra bullar.

S ställer in sommaren

Marita Ulvskog avskaffar sommartiden, meddelade Socialdemokraterna i ett pressmeddelande härförleden. Med anledning av det vill Byrån framföra ett försenat grattis till den socialdemokratiska Europaparlamentarikern – hon verkar ha kvalifikationerna som krävs för att få klockorna att stanna.

Luddigt om lärare

Att lära är stort men att sitta är större – i alla fall i Enköping. I kommunen ska numera skolornas textilmöbler dammsugas varje dag, vilket årligen kostar lika mycket som 20 lärartjänster. Byrån noterar att flumskolan har tagits till en ny nivå, när det luddiga och mjuka går före undervisning i klassrummet.

Placeboeffekt sparar pengar

Landstinget i Värmland har i en ny kommunikationsplan uppmanat personalen att undvika att tala om läkarbrist, istället heter det att patienterna ”ska få hjälp utifrån sina behov”. Lika fiffigt uttänkt är det kring hyrläkarstoppet och den tuffa arbetsbelastningen. Istället för att höra om det ska patienten få veta att det kan dröja något att få en tid på grund av prioriteringar utifrån medicinska behov.

Byrån misstänker att det här är första steget i landstingets effektiviseringsarbete. Nästa är att installera en telefonsvarare som förklarar att patientens symptom inte är så farliga – för problem som undviks försvinner.

Dömd klädsel

Vissa är mer jämlika inför lagen än andra. När en svensk företagsledare sågs i rätten, anklagad för vargjakt, leddes han in i gröna häkteskläder och handbojad vid en häktesvakt. När den så kallade kulturprofilen, som i tingsrätten har fällts för våldtäkt, ställdes inför hovrätten var det visserligen i handfängsel men i civila kläder.

Byrån noterar att av klädseln att döma hanteras en person som är anklagad – men inte dömd – för olovlig rovdjursjakt hårdare än en som har dömts för våldtäkt.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.