Hoppa till huvudinnehållet

Kryss för Bågen mot 59:an

Publicerad:
Biehl och Bågen laddar om för en tuff helg nästa vecka med två topplag som motståndare.
Biehl och Bågen laddar om för en tuff helg nästa vecka med två topplag som motståndare. Foto: Ingvar Carlsson

Hagforslaget BK Bågen närmar sig en befäst bottenplacering i bowlingens Elitserie. Resultaten har inte gått Bågens väg och i mötet med bottenkonkurrenten Femtionian blev det bara en poäng.

– Jag tror att 59:an känner att de vann en poäng medan vi känner att vi förlorade en, säger Joakim Biehl.

Det såg inledningsvis tufft ut för Bågen i hemmamötet med bottenkonkurrenten Femtionian. Resultatet efer första serien visade 5-0 till gästerna.

– Vi står för en bedrövligt dålig inledning, självförtroende existerar inte och vi fick panik. Sen spelade vi upp oss ordentligt i andra serien.

Biehl var väldigt självkritisk efter matchen, han stod för högst totalscore men hade trots detta bara en enda banpoäng.

– Jag och Jonas ska stänga matchen i sista serien och ska slå två strikes på sista rutorna men lyckas inte. Jag får väl ta på mig lite av det, jag har högst resultat men bara en banpoäng, det är inget bra alls.

Enpoängaren till trots så var den delade poängen ett fall framåt för Bågen, menar Biehl.

– Vi kom igen efter den bedrövliga starten, och känner att vi förlorade en poäng om man ser till matchens helhet.

Nu väntar topplaget Alingsås nästa helg, ett lag fullt av landslagsspelare som är borta på VM. Detta öppnar för en Bågen-skräll, säger Biehl:

– Det blir en tuff helg med både Alingsås och Pergamon, men Alingsås saknar sina toppnamn så gör vi en bra match där så kan vi nog ha en chans.

Artikeltaggar

BK BågenBowlingJoakim BiehlSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.