Hoppa till huvudinnehållet

Två ungdomar avled i frontalkrock

Publicerad:

Två personbilar frontalkrockade vid 14.30-tiden på lördagseftermiddagen på riksväg 63 mellan Molkom och Filipstad. Fyra personer skadades i kollisionen och två av dem avled.

Olyckan inträffade strax norr om Brattforsheden och hade stor påverkan på trafiken på den aktuella sträckan. Totalt fyra personer var inblandade och i den ena bilen färdades tre personer.

– Det var en allvarlig olycka, berättar polisens pressinformatör Mats Öhman.

Fyra personer fördes till Centralsjukhuset i Karlstad med ambulans, varav en person i ambulanshelikopter.

De två passagerarna som färdades i den ena bilen, en 18-årig kvinna och en 19-årig man, avled av sina skador. Polisen uppger att de anhöriga är underrättade.

De avlidna ungdomarna var hemmahörande Filipstads kommun

En allvarligt skadad

De två förarna av bilarna, en 26-årig man som hade två passagerare och en 54-årig man som färdades ensam i bilen överlevde kollisionen.

Enligt en kommuniké från Centralsjukhuset i Karlstad vårdades den ena föraren för allvarliga skador på lördagskvällen. Den andra föraren vårdades för lindriga skador.

Under söndagen meddelade polisen att den 54-årige man som färdades ensam i bilen förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vård.

De två bilarna har tagits i beslag, vilket är en rutinåtgärd vid allvarliga trafikolyckor.

Halt väglag

Bergslagens räddningstjänst var på plats med styrkor från Filipstad och Molkom.

– Vi var där och klippte i två bilar för att få ut personerna. Det var en kraftig kollision, säger insatsledaren Marko Heikkinen.

Vägen stängdes av i bägge riktningar på grund av olyckan och trafiken fick ledas om via väg 763.

Polisen uppger att det enligt patruller på plats varit halt på väg fram till olycksplatsen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFilipstadMats ÖhmanMolkomSOS AlarmTrafikolyckorTrafikverket

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.