Hoppa till huvudinnehållet

Starka känslor under Sjögrens dag

Publicerad:
Deltagarna överraskar Christer Sjögren med att klä sig i scenkläder som Sjögren haft på sig genom åren. Louise Hoffstens utstyrsel kommer från 1976.
Deltagarna överraskar Christer Sjögren med att klä sig i scenkläder som Sjögren haft på sig genom åren. Louise Hoffstens utstyrsel kommer från 1976. Foto: TV4

Det blir en överraskningarnas dag när Christer Sjögrens musikaliska gärning uppmärksammas i "Så mycket bättre". Rörd till tårar, både av de medverkande artisternas tolkningar och minnen från förr, hamnar han i fokus under lördagens avsnitt.

Sommarens tv-inspelning på Gotland tycks avlägsen för Christer Sjögren som just nu befinner sig på landsomfattande julturné. 15 konserter av totalt dryga 60 är avverkade.

– Julstämningen har redan infunnit sig hos mig konstaterar Christer Sjögren med ett skratt.

Men under lördagen får han anledning att minnas varmare tider. Det är dags för avsnittet som helt ägnas dansbandskungen från Hagfors. Programmet tar upp hans karriär från Johnny Christers via The Jupiters och Pelles till Vikingarna.

– Jag känner att programmet innehåller allt. Det speglar så många delar av min karriär. Kanske det kan vara kul för folk att få se den långa väg jag har vandrat, fortsätter Christer och syftar till sin 50 år långa artistkarriär.

"Enorm stämning"

Louise Hoffsten, Stor, Eric Gadd, Linnea Henriksson, Charlotte Perelli och Albin Lee Meldau gör alla versioner av låtar som förknippas med Christer Sjögren. Flera av artisterna överraskar både med sina val av låtar och var de väljer att framföra sina tolkningar. Linnea Henriksson sjunger till exempel sin tolkning i en kyrka.

– Det var en överraskningarnas dag på många sätt. Charlottes val var väldigt oväntat, men samtidigt gjorde hon låten till sin egen på ett väldigt bra sätt. Och Linneas tolkning där i kyrkan är alldeles fantastisk. Det var en så enorm stämning! Och Albin, han fortsätter att överraska mig. Superbegåvad.

 Linnea Henriksson.
Linnea Henriksson. Foto: TV4

Christer Sjögren berättar om en spirande vänskap med Albin Lee Meldau som fortsatt efter inspelningarna och som under vårkanten kommer att resultera i ny musik.

– Albin har skrivit låtar åt mig, en av dem kommer jag att spela in under våren. Jag tror inte att det blir ett album, kanske en ep. Eller så blir det bara en singel, det är en fantastisk låt han skrivit Albin.

Ytterligare en överraskning i programmet står Christer Sjögrens fru Birgitta för.

– Hon har letat fram scenkläder från olika epoker! Hon måste ha varit uppe på vinden när jag inte varit hemma. Det var väldigt kul att se, bland annat en dräkt från 1976 som Louise Hoffsten tog på sig.

 Lousie Hoffsten och Christer Sjögren.
Lousie Hoffsten och Christer Sjögren. Foto: TV4

Det har varit en del skriverier om att du varit missnöjd med hur du framställs i programmet, hur känner du inför det?

– Den senaste tiden har det varit väldigt positiva reaktioner. Visst, det var några klumpiga klippningar där i början. Men jag kan spelets regler, jag har varit med i 50 år, det kommer både ris och ros. Jag är väldigt nöjd med programmet som sänds nu på lördag.

Artikeltaggar

Christer SjögrenGotlands länHagforsLinnea HenrikssonLouise HoffstenNöje/KulturNyheterSå mycket bättre

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.