Då kommer årets julgran till Stora Torget

Nyheter
PUBLICERAD:
Nu är det klart när årets julgran sätts på plats på Stora Torget i Karlstad.

Det blir vid lunchtid på tisdag som den cirka 15 meter höga granen sätts upp.

– Årets julgran till Stora torget kommer från Högåsvägen i Borserud utanför Molkom. Det är en fin, grön gran som är ganska lättåtkomlig och förhoppningsvis någorlunda enkel att transportera in till Karlstad, säger Erik-Lisshammar som har haft ansvaret för julgransjakten.

Totalt har ett drygt 30-tal personer hört av sig – vilket är färre än vanligt – och velat skänka sina granar att användas som julgranar på offentliga platser i Karlstads kommun.

Nio stycken av dem har valts ut och förutom på Stora Torget kommer även granar att sättas upp i Vålberg, Väse, Edsvalla, Molkom, Skattkärr, vid Stadsbiblioteket, på Bryggudden samt – vilket är nytt för i år – på det ombyggda Hagatorget.

Alla granar ska vara uppsatta innan skyltsöndagen, som i år sammanfaller med första advent. På tisdagen sätts julgranarna på Stora torget och Hagatorget upp. Målet är att övriga julgranar kommer på plats under måndagen 26 november och onsdagen 28 november.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.