Hoppa till huvudinnehållet

Ensam julgran söker klappar

Publicerad:

Under cirka tre veckor innan jul pågår en insamling till förmån för Alla kvinnors hus och deras arbete för kvinnor och barn.

– Vi hoppas att så många som möjligt kommer in och lägger en liten julklapp under granen, säger Henrik Sundquist, hotelldirektör på Clarion Collection Hotel Drott i Karlstad.

Sedan 2012 har Nordic Choice Hotels över hela landet samlat in över 300 000 julklappar som bidragit till att ge barn och unga en god jul.

– Ute på våra hotell öppnar vi för en insamling till en organisation som vi anser behöver stöttning, säger Anna Sundenhammar, hotelldirektör på Clarion Collection Hotel Bilan.

Och fortsätter:

– I år går insamlingen till Kvinnojouren och Alla kvinnors hus. Det handlar om kvinnor i alla åldrar som av olika orsaker behöver fly från sin trygga punkt och alla ägodelar. Vi kan ge dem självkänsla och trygghet genom att göra något så enkelt som att ge en julklapp. Vi vill kunna ge dem en fin jul och visa att det finns människor där ute som bryr sig.

En “du ger - vi ger”-princip

Hotellen i Karlstad brukar få in cirka 200-300 paket varje år.

– När vi startade gick det lite lättare, då fick vi in mer paket. Nu är det fler företag som har startat så det har blivit lite färre paket de senaste åren, säger Henrik Sundquist.

“Har man en liten julklapp man vill bidra med är det bara att ta sig ner till något av Nordic Choice hotell i Karlstad, Bilan, Drott eller Plaza”, säger Henrik Sundquist och Anna Sundenhammar.
“Har man en liten julklapp man vill bidra med är det bara att ta sig ner till något av Nordic Choice hotell i Karlstad, Bilan, Drott eller Plaza”, säger Henrik Sundquist och Anna Sundenhammar. Foto: Stefan Björklund

Hotellkedjan har sedan 2008 varit samarbetspartner till UNICEF och under de tio åren har de samlat in närmare 35 miljoner kronor.

– Ensam julgran söker klappar-aktiviteten är baserat på en “du ger - vi ger”-princip. För varje julklapp som samlas in och för varje gåvokort som säljs, donerar Nordic Choice Hotels tio kronor till UNICEF och deras arbete med att skydda barn som utsätts för människohandel, säger Sundquist.

“Barnen ska få en bra jul”

På måndag inleds årets insamling och hotellkedjan kommer förutom skyltning vid hotellen gå ut via olika sociala kanaler.

– Vi försöker att samla in pengar till olika organisationer varje år, men det handlar ju ändå sist om att barnen ska få en bra jul, det är den målgruppen vi riktar in oss på, avslutar Anna Sundenhammar.

Insamlingen kommer att avslutas den 18 december.

Artikeltaggar

Anna SundenhammarHenrik SundquistkvinnojourenNordic Choice HotelsNyheterUnicef

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.