Snart blir det enklare att leta parkeringsplats i Karlstad

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Den här veckan börjar kommunens entreprenör installera de detektorer som ska känna av hur många bilar som åker in och ut på parkeringsanläggningarna i Karlstads centrum.

När allt är klart kommer antalet lediga platser visas på skyltar och i en app så att besökare till inte ska behöva leta efter en ledig parkeringsplats.

Arbetet med att med det nya p-ledningssystemet är uppdelat i två etapper.

I den första etappen ska varje parkeringsanläggning som deltar få en skylt som visar antalet lediga platser. Dessutom kommer nu nu att börja grävas för att dra fram el och installera detektorer som känner av när bilar åker in och ut.

I den andra etappen ska digitala skyltar sättas upp längs med gatorna i centrum som hänvisar till parkeringsanläggningarna och visar hur många lediga platser det finns.

Håller tidsplanen beräknas allt vara klart under våren 2019.

De flesta stora parkeringsanläggningar i Tingvallastaden och nya parkeringshuset Bryggudden vid Inre hamn kommer att ingå i det nya parkeringsledningssystemet. Totalt rör det sig om cirka 1700 platser.

– Det känns jätteroligt att vi är igång nu. Det här kommer bli ett lyft för Karlstad som kommer gynna både besökare och centrumhandeln, säger Peter Kullgren (KD), styrelseordförande i Karlstads parkerings AB, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.